Puja la contractació al Baix Vallès, però també ho fa l’estacionalitat

L’atur puja al territori respecte al setembre però baixa respecte l’octubre de l’any passat. A la província de Barcelona, al llarg de l’octubre, el nombre de parats s’ha incrementat en més de mil tres-centes persones. A Catalunya, aquesta tendència es repeteix i la taxa ha augmentat en més de 7.000 persones.

Pel que fa al Baix Vallès, la contractació puja però també ho fa l’estacionalitat. La majoria dels contractes són reforços temporals o substitucions, de fet, una de cada tres contractacions a la comarca té una durada de menys d’un mes.

El sector serveis continua sent el més dinàmic de la comarca. En el primer semestre de l’any, el sector terciari és el responsable del 70% dels nous contractes. Això sí, 8 de cada 10 contractes signats a la comarca són temporals. Una tendència que creix al territori. De fet, des del sindicat UGT recorden que no hi ha suficients bonificacions per a incentivar els contractes de llarga durada o indefinits.

Actualment, no només el sector serveis ofereix poca estabilitat laboral. En els darrers anys, el sector industrial, amb molt pes al Baix Vallès també opta per fer contractes de durada puntual o per obra i servei.

En el que portem d’any s’han formalitzat 109.000 contractes al Vallès Oriental. Prop del 90% d’aquests són temporals.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail