Inusual pujada de l’atur al juliol al Vallès Oriental

Aquest mes de juliol l’atur ha pujat respecte al mes anterior, malgrat que mostra un important descens si ho comparem amb l’any passat. Al Vallès Oriental hi ha 272 persones que han perdut la seva feina, el que suposa que hi ha 19.440 aturats a la comarca. Per municipis, a Mollet hi ha 22 persones més a l’atur, i a Montmeló 3 més. Malgrat que en general l’atur ha pujat, a Martorelles i Montornès ha disminuït, en 6 i 11 persones respectivament. Un lleuger descens generalitzat que és poc freqüent en un mes de juliol. Des dels sindicats creuen que aquest augment ve donat per la inflació i pel conflicte d’Europa de l’est, que està modificat els hàbits de consum.

Cal destacar, però, l’important descens si ho comparem amb l’any passat, quan l’atur se situava per sobre de les 22.000 persones al Vallès Oriental. Malgrat això, el que preocupa als sindicats és el canvi de tendència ara al juliol, quan portàvem molts mesos amb unes xifres bones tant pel que fa a nombre d’aturats com de contractacions indefinides.

A Catalunya, aquest juliol hi ha hagut més de 341.000 persones aturades, la dada més baixa en un mes de juliol des del 2008. Malgrat això, comparat amb el juny d’aquest any hi ha hagut un creixement de prop d’un punt, amb 3.310 aturats més.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail