Residències – 1 any de pandèmia


Aquest ha estat el moment més desitjat pels usuaris de les residències: sortir a fer una volta amb els seus familiars o bé anar al parc una estona amb els seus companys. Han hagut d’esperar fins a finals de febrer per poder sortir després de gairebé un any.

Aquesta situació ha retornat els somriures als residents. Un somriure que ja van dibuixar amb l’arribada de la vacuna. Ara, poden respirar més tranquils, però sense abaixar la guàrdia.

Tot i estar, vacunats continuen amb els mateixos protocols de neteja i desinfecció per evitar que el virus entri dins de les residències. No volen que es repeteixin situacions per les quals no s’imaginaven que haurien de passar mai, com prohibir l’entrada dels familiars al centre.

Les residències s’han hagut d’adaptar a la situació i s’han vist obligades a reestructurar-se, separant inclús els residents per plantes i zones per evitar contagis. Tot i això han mantingut les activitats, que els familiars han pogut veure a través de vídeos que els enviaven. I és que durant molts mesos, els vídeos i les videotrucades han estat l’única manera de comunicació.

Ara les famílies poden tornar a veure’ls en persona a la residència, en hores concertades i en espais exteriors. Tot i que la situació a les residències ara és bona i està molt controlada, el que han viscut aquest darrer any els ha marcat, sobretot el principi de la pandèmia.

D’això ja fa un any, i ara viuen amb la incertesa de saber com evolucionarà la situació. De moment, viuen el dia a dia sense baixar la guàrdia, però feliços de veure que els residents poden tornar a tenir contacte amb la seva família.

 

Programa:
Visions: Un any de pandèmia

 

Altres reportatges del programa:
Sanitaris – 1 any de pandèmia
Escoles – 1 any de pandèmia
Economia – 1 any de pandèmia

 

 

 

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail