Reunió entre 14 municipis vallesans per combatre la proliferació de senglars

Arran dels episodis de confinament de l’any passat s’ha accentuat la proliferació d’alguns animals als nuclis urbans, una d’aquestes espècies són els porcs senglars. Precisament per abordar els problemes derivats d’això, Martorelles ha acollit una sessió tècnica amb representació de més d’una desena d’ajuntaments de la comarca.

Aquestes destrosses a l’espai enjardinat del Lledoner de Can Puig de Martorelles, són només un exemple, de les moltes incidències que registren a l’espai públic molts ajuntaments del Vallès Oriental i que estan causades pels porcs senglars. Una problemàtica que va en augment per la proliferació d’aquests animals al nostre territori.

Precisament per gestionar de forma conjunta els conflictes relacionats amb els senglars, 14 municipis del Vallès Oriental, entre ells, Montornès, Montmeló i Martorelles signaven un conveni de col·laboració el passat mes de juliol per controlar aquesta espècie. Aquest dilluns ha tingut lloc a Celler de Carrancà la segona sessió de treball.

En aquesta comissió tècnica on han participat els professionals de medi ambient dels 14 municipis adherits s’ha començat a avançar en el pla director que fixarà les accions a emprendre durant els propers anys. Entre elles, una campanya de comunicació perquè els veïns, que han patit algun dany provocat per aquest animal salvatge, puguin aportar dades.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail