Reutilització dels llibres de text a les escoles

Aquests dies els centres escolars ja tenen força activitat. Una de les tasques es deixar a punt els llibres que s’utilitzaran aquest curs. L’escola Montseny de Mollet va ser un dels centres pioners en el territori en implementar la socialització dels llibres de text. Va començar fa uns 35 anys. En aquest cas les famílies paguen una quota i els llibres passen d’uns alumnes a d’altres. Això suposa un estalvi del 60 per cent per les famílies en la despesa del curs escolar. El fet de reutilitzar els llibres permet a l’escola invertir en altres compres de material.

Des de fa uns anys a Mollet la majoria de les escoles fan la socialització dels llibres de text. Aquest mètode es realitza amb la col·laboració de les AMPAS i les famílies.

Els centres educatius també són els encarregats de distribuir entre els alumnes el material escolar com llibretes o agendes. A part de l’estalvi econòmic per les famílies al darrera d’aquest projecte hi ha un treball pedagògic.

Actualment per fer l’aprenentatge dels alumnes a les aules es combina els llibres de text tradicionals amb l’ús d’aparells electrònics.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail