Salut permet que les farmàcies facin les proves d’antigens als monitors i alumnes de les colònies i casals d’estiu

Per tal de millorar la situació dels CAPs, des d’aquesta setmana, Salut permet que les farmàcies facin les proves d’antígens als monitors i als alumnes de les colònies i dels casals d’estiu. De moment, en aquests primers dies, no han tingut gaire demanda, però esperen que durant les pròximes jornades la feina augmenti.

Les farmàcies del territori que s’han inscrit al Departament de Salut per fer les proves de test d’antígens ràpid en l’àmbit del lleure infantil ja tenen tot el material disponible. Aquests primers dies no han rebut gaires sol·licituds per fer la prova. De fet, els monitors i les famílies han de rebre una carta de salut per acreditar que es poden fer la prova. Aquest test d’automostra ha d’estar supervisat per professionals de farmàcia, que són els encàrregats de comunicar els resultats al departament de Salut

També ja tenen el material d’EPIS per realitzar els test d’antígens. Els farmacèutics esperen que els pròxims dies s’incrementi la demanda d’aquests cribratges perquè comencen les colònies d’estiu al territori.

El sector es mostra satisfet de poder subministrar aquest test d’antígens de la Covid. Des de l’inici de la pandèmia, el sector demana poder fer aquests cribratges per a descongestionar els centres d’atenció primària.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail