InformatiuMollet del VallèsMunicipisNotícies

S’aprova inicialment el nou POUM de Mollet amb 2.800 nous habitatges

El Pla d’Ordenació Urbanística de Mollet, el POUM, té com a objectiu definir el desenvolupament de la ciutat en els pròxims dotze o divuit anys. La proposta que s’ha presentat és un POUM flexible, que no sigui tan restrictiu com el que hi havia. Els grups municipals del PSC, Podem, Ciutadans i Junts per Mollet han votat a favor.

Els grups de l’oposició, d’Ara Mollet-Esquerra-Mes i Mollet en Comú, han votat en contra. Els republicans consideren que a aquest document li falta concretació i és poc ambiciós. Mollet en Comú ha destacat les propostes que han aportat en les trobades de treball. Consideren que es necessari actuar en els barris i que el document sigui una previsió del futur de la ciutat.

Aquest document marcarà la línia de treball pel desenvolupament de la ciutat en els pròxims anys. El pla destaca per fomentar el dret a l’habitatge, una ciutat amb un urbanisme amb perspectiva de gènere, i el compromís en la lluita contra el canvi climàtic, entre d’altres.

El document estarà en exposició pública per poder presentar al·legacions. El termini, aquest cop, és un dels més llarg perquè finalitzarà el dia 15 de novembre.

El Pla d’Ordenació Urbanística que actualment regeix la ciutat de Mollet és de l’any 1982, perquè fa 5 anys, el Tribunal Suprem va tombar el document que es va elaborar el 2005. Els següents passos que haurà de seguir la confecció del nou POUM, un cop finalitzi el termini per presentar les al.legacions, el 15 de novembre i es presentin els 34 informes sectorials, serà la seva aprovació provisional. L’equip de govern espera que es pugui fer entre la primavera i l’estiu de l’any vinent. I abans d’acabar el 2022 es pugui fer l’aprovació definitiva del nou POUM de Mollet.