S’eleva el risc d’incendi als boscos per l’increment de massa forestal

Són el Martí, el Salva, el Nando i l’Esteve, voluntaris de l’Agrupació de Defensa Forestal, l’ADF, de la Conreria. Durant els mesos d’estiu, una de les feines diàries, és dissenyar els recorreguts per vigilar les zones amb més risc d’incendi de la Serralada litoral. També han de comprovar l’estat dels vehicles per fer les sortides. La funció de l’ADF de la Conreria és col·laborar amb els Bombers, per això, són els encarregats de fer els controls de prevenció en els boscos com la vigilància.

El Salva i Nando es troben en un dels punts de vigilància a la zona de Martorelles, les Llicorelles. Es tracta d’una feina important davant l’alt risc d’incendi d’aquestes setmanes per la previsió d’un augment de les temperatures. De fet, una de les reclamacions de l’ADF cap a les administracions i els propietaris de les zones forestals és que facin una neteja dels espais. El motiu és l’increment de la massa forestal que incrementa el risc d’incendis. Per això proposen la creació d’una gestió forestal i recuperar els conreus de les cireres i les vinyes.

Actualment, l’entitat compta amb gairebé una trentena de voluntaris. La campanya d’estiu de prevenció d’incendis finalitzarà el 15 d’octubre.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail