Sense aspersors a Montornès fins a la primavera per dos casos de legionel·losi

Tot i que des de fa alguns mesos es fa reg manual, en alguns punts de Montornès, com a la zona enjardinada de l’ajuntament, la gespa presenta aquesta imatge. El motiu és que des de l’abril el reg per aspersió no funciona a cap punt del municipi. L’Agència Catalana de Salut Pública va recomanar el seu tancament perquè es van detectar dos casos de legionel·losi entre veïns poble. Ara per reactivar els aspersors s’ha de fer un tractament de clor, que segons el consistori és molt agressiu, i per això volen esperar a la primavera, moment en què podran replantar la gespa que quedi malmesa.

De moment totes les anàlisis que s’han enviat a l’Agència Catalana de Salut Pública han sortit negatius en legionel·la. Un cop, però, es faci tota la cloració dels aspersors caldrà fer les darreres anàlisis abans de reactivar-los.

A les fonts, com les de la plaça Pau Picasso, i la de la Plaça de la Font, ja s’ha fet el tractament pertinent i s’han pogut tornar a reactivar. Així com les escombradores del municipi, que també per indicació de l’Agència Catalana de Salut Pública es van haver d’aturar un temps.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail