S’espera un augment del nombre de serps al territori per la falta de l’activitat humana

Mentre els ciutadans vivim confinats la natura s’obre pas als municipis. Tot i que la fauna continua sent la mateixa que abans de l’estat de l’alarma ara ens adonem de totes les espècies que ens envolten. Des de balcons i finestres escoltem el cant dels ocells i observem espècies que fins ara havien passat desapercebudes a causa del ritme frenètic de la nostra vida.

Durant aquests més de quaranta dies de confinament els escoltem encara més perquè hi ha menys contaminació acústica als carrers. També la reducció del trànsit i la poca pressió humana a l’espai públic fa que molts animals s’atreveixen a anar per llocs que fins ara eren perillosos per ells.

Un dels animals que més notarà la reducció de la pressió humana seran les serps. Segons l’Associació GRENP aquest any naixeran moltes serps, ja que durant la seva època de reproducció tots estàvem confinats i per tant ha baixat molt la seva mortalitat.

Tot i que els beneficis que pot generar la reducció dràstica de la contaminació en la fauna no es notaran en un futur si aquest canvi no es perllonga en el temps.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail