Setmana intensiva de vacunació contra la grip

Ja ha començat la campanya de vacunació de la grip al Baix Vallès. Com el virus canvia cada any s’ha d’anar actualitzant la vacuna. La grip és una malaltia respiratòria vírica que s’encomana fàcilment d’una persona a una altra i cada any provoca molts casos greus que es poden derivar en hospitalitzacions i, fins i tot, la mort.

Durant dues setmanes, al Centre d’Atenció Primària de Plana Lledó, es vol protegir al màxim nombre de persones contra la grip. Per això, es destina un infermer a vacunar exclusivament contra aquest virus. Enguany el Departament de Salut té l’objectiu de millorar la cobertura de vacunació en majors de 60 anys, en persones amb problemes de salut crònics i condicions de risc. Com és el cas de la Presentación.

La campanya de vacunació també està especialment adreçada a dones embarassades i a professionals sanitaris. Des del Departament de Salut es vol aconseguir un salt qualitatiu en la cobertura de vacunació d’aquests col·lectius.

Aquells, però que per algun motiu no es puguin vacunar ara, ho podran fer fins a la primera setmana de desembre, uns 15 dies abans que la grip arribi al llindar epidèmic. Tot i que hi haurà dosis disponibles durant tota la temporada de grip.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail