InformatiuMartorellesMontmelóMontornès del VallèsMunicipisNotícies

Setmana Santa de processons al Baix Vallès

La Setmana Santa s’ha viscut als diferents municipis de Vallès Visió.

Montornès recupera la processó del Via Crucis

 

A Montornès, la Parròquia de Sant Sadurní ha recuperat el seu Via Crucis, una processó que s’ha organitzat en temps rècord.

Una de les primeres coses que el mossèn Arturo Fabregat va preguntar a la congregació de la Parròquia de Sant Sadurní va ser per què no hi havia processó de Divendres Sant. Feia anys que, a diferència de la Parròquia del Carme, el Crist de Sant Sadurní no recorria els carrers de Montornès del Vallès. Només set mesos després que el mossèn arribés a la parròquia, ha aconseguit organitzar, de la mà dels portadors que hi han participat, el Via Crucis.

Un total de 18 portadors organitzats en 3 esquadres han fet desfilar la imatge del Crist de la Parròquia de Sant Sadurní en processó. Els portadors parlen d’aquesta primera edició com un èxit i un honor, ja que fins i tot han assolit que una de les esquadres estigui completament formada per adolescents. La processó del Via Crucis s’ha aturat a les 14 estacions que marca l’oració, i que representen tots els episodis descrits al camí cap a la creu de Jesucrist.

 

El tradicional Via Crucis de Montmeló surt pels carrers del municipi

 

A Montmeló, el Via Crucis ja és tota una tradició. El Via Crucis de Divendres Sant comença a la capella de l’ermita del Sant Crist de la Grua. Des d’allà, els portadors el carreguen i el transporten en processó fins a l’Església de Santa Maria. Un recorregut durant el qual es representen les 14 estacions o creus del camí que va fer Jesús, des de la caiguda fins al Calvari.

 

Només el repic dels tambors trencava el silenci de la Processó del Silenci de Martorelles

 

A Martorelles, la Confraria de la Santa Espina – Armats i Vestes han tornat a sortir un any més al carrer sota un silenci que només trencava el repic dels tambors. La Processó del silenci té més de 40 anys d’història, i aquest any ha incorporat alguna novetat.

Encapçalats pels Armats, els diferents membres de la Confraria i les figures de Crist, la Verge i la Creu han sortit de la Parròquia de Sant Joaquim per arribar a la Masia de Carrencà. Aquesta tradició, que se celebra cada Dijous Sant, es caracteritza pel repic dels tambors i el bombo, que són els únics que trenquen el silenci que s’estableix durant la processó.

Aquest any com a novetat la Processó del Silenci de Martorelles ha comptat amb la participació d’alguns nens que faran la comunió aquest any.