S’han presentat 4.000 ERTOs al Vallès Oriental que afecten a 30.000 treballadors

Prop de 30.000 persones s’han vist afectades per un Expedient de Regulació Temporal al Vallès Oriental. Gairebé un 70% d’aquests vallesans treballaven al sector dels serveis. Sobretot, al món de l’hosteleria, el primer que va haver de tancar a causa de l’estat de l’alarma decretat pel govern espanyol. Des dels sindicats ja demanen a les administracions que preparin un seguit de mesures per fer possible que aquestes empreses tornin a l’activitat un cop s’aixequi el confinament.

Un altre dels sectors que s’ha vist molt afectat és la indústria, especialment aquella que no està relacionada amb el món de l’alimentació. Es calcula que prop del 15% dels ERTOs han recaigut en aquest sector. Per aquest motiu, els sindicats també demanen que la crisi serveixi per reactivar l’economia amb especial cura del teixit industrial molt present al Baix Vallès.

Els sindicats també alerten de la possibilitat de retallar drets dels treballadors com a conseqüència de la crisi, com ja va passar ara fa 10 anys. Asseguren que el millor sistema per reactivar l’economia és destinar més diners públics a la societat.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail