S’inicia el procés per a fer un camí de vianants entre el pont de Montmeló i el nucli urbà de Montornès

Pas important per a la construcció de l’itinerari de vianants a la carretera de La Roca entre la urbanització de Can Bosquerons de Dalt i el nucli urbà de Montornès.

La Diputació de Barcelona ha iniciat el procés d’expropiació forçosa per via d’urgència dels terrenys afectats per la construcció de la passarel·la. El pressupost per les expropiacions és de 7.200 euros i el cost d’execució de les obres és de 710.000 euros. El projecte aprovat contempla la construcció d’un itinerari de 420 metres de longitud, paral·lel a la carretera i al mateix nivell. El camí discorrerà pel marge esquerre de la BV-5001 des de l’inici de l’actuació, a l’altura del carrer Masia Alzina, a tocar del pont de Montmeló, fins a l’accés del Restaurant Casablanca. Passat aquest punt, l’itinerari continuarà pel marge dret de la carretera fins a connectar amb la vorera existent. Per creuar aquesta via, d’alta densitat de trànsit, es col·locarà un semàfor amb polsador. Durant més de 200 metres, a causa de l’existència de forts desnivells en terraplè, construiran un voladís per on passarà l’itinerari. Durant tot el tram es col·locarà una barana de protecció.

L’habilitació d’un recorregut segur pels vianants que es desplacen entre els municipis de Montornès i Montmeló per aquesta carretera, és una demanda històrica dels montornesencs. Actualment molts ciutadans que s’han de desplaçar per aquesta via ho fan pel voral de la carretera amb els perills que això comporta.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail