Totes les farmàcies de Mollet es cardioprotegeixen amb aparells desfibril·ladors

L’Ajuntament de Mollet ha presentat avui la incorporació de desfibril·ladors portàtils de darrera generació a les farmàcies de la ciutat dins del projecte Catalunya, territori cardioprotegit. Mollet és la cinquena ciutat de Catalunya amb les seves farmàcies cardioprotegides a través d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament, la Fundació Barcelona Salut i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. El projecte també ha comptat amb la col·laboració de Merck, companyia catalana de ciència i tecnologia amb seu a Mollet.

Disposar d’un desfibril·lador és clau per a la supervivència de l’afectat per un accident cardiovascular. Amb aquesta maniobra d’RCP i un aparell portàtil d’aquest tipus es poden salvar moltes vides.

Davant d’aquesta necessitat que un desfibril·lador es trobi tan accessible com sigui possible, totes les farmàcies de Mollet, en total 15, han decidit convertir-se en farmàcies cardioprotegides i ja disposen d’un desfibril·lador portàtil de darrera generació als seus establiments.

Mollet es converteix així en la cinquena ciutat de Catalunya amb les seves farmàcies cardioprotegides. Mollet, però, ja fa anys que està cardioprotegida, i disposa de desfibril·ladors en més d’una desena d’instal·lacions municipals.

A banda de la col·laboració de les farmàcies aquesta iniciativa també compta amb el suport de Merck, companyia catalana de ciència i tecnologia amb seu a Mollet.

A Catalunya moren 15.000 persones a l’any per malalties cardiovasculars. Es mor més gent de mort sobtada que d’accident de trànsit.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail