Un 20% de la població pateix problemes a l’hora d’ingerir els aliments

La disfàgia és una simptomatologia derivada de malalties que afecten la musculatura del coll. Quan una persona pateix un accident vascular, com pot ser un ictus, una de les conseqüències més habituals és la pèrdua de musculatura del pacient. Això pot derivar a problemes a l’hora de mastegar i englotir els aliments i/o el beure, fins al punt que el malalt no controla el pas del menjar als pulmons.

Les malalties neurològiques com l’alzheimer poden desenvolupar de manera més comuna aquesta simptomatologia. Es tracta patologies que acostumen a patir una franja concreta de la població: la tercera edat. La societat evoluciona a escala demogràfica cap a una població envellida. És per això que el nombre de persones que pateixen la disfàgia és cada vegada més elevat.

Avui, la Fundació Sanitària Mollet ha celebrat la primera jornada dedicada a l’abordatge integral de l’atenció a la persona amb disfàgia al Baix Vallès. Hi han participat més de 140 professionals, juntament amb persones afectades per la simptomatologia i els i les cuidadores que les acompanyen. Entre les activitats, l’hospital ha organitzat un taller d’elaboració d’aliments on els participants han après a cuinar plats amb les diferents textures que requereix la disfàgia.

 

Subscriu-te al nostre butlletí!

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail