Un any del programa de conreu d’horts socials de Parets

Fa just un any, s’iniciava a Parets el programa de conreu d’horts socials. L’objectiu d’aquesta iniciativa és ajudar a persones jubilades o aturades del municipi en la seva economia domestica amb la creació d’un espai verd per al cultiu de verdures i hortalisses de consum propi.

Botifarres… truita… però sobretot molt “bon ambient” són els ingredients de l’esmorzar de germanor que han fet aquests hortolans per celebrar el primer any de funcionament dels horts socials de Can Jornet.

El regidor de l’àrea de territori i sostenibilitat, Francesc Juzgado, que també s’ha volgut sumar a aquest esmorzar i ha explicat que s’han assolit els objectius pels quals els horts socials es van posar en marxa i que ara s’han d’anar fent algunes millores.

A banda d’horts particulars entre la vintena de parcel•les que actualment funcionen a ple rendiment, hi ha dos que estan gestionades per entitats locals. Una d’elles pel menjador social de Parets i, l’altre, per l’associació de Dones Africanes del municipi.

Aquestes horts, a més de conservar i millorar la biodiversitat, promouen la inclusió social i l’autoconsum entre els usuaris.

Paral·lelament es treballa en una formació continua que permet als usuaris poder aplicar conceptes d’agricultura ecològica en el conreu.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail