Un detingut a Mollet i un altre a Sant Fost en l’operatiu contra membres dels CDR

Des de primera hora del matí, la Guàrdia Civil ha tallat el trànsit just a l’entrada del carrer Sant Jaume, a tocar de la B-500. Només hi podien passar els veïns a causa d’una operació policial. Es tracta d’un escorcoll a una de les masies d’aquesta zona, l’operatiu ha començat vora les 6 de la matinada. Els agents han entrat al domicili, han detingut el seu propietari i han decomissat diferents objectes. D’entre aquests elements, segons el Ministeri de l’Interior, hi ha substàncies que es podrien utilitzar per a la confecció d’explosius. Per aquest motiu, a l’escorcoll també hi han participat membres dels TEDAX, els especialistes en explosius. Durant tot el dia, els agents han anat traient caixes de l’interior del domicili. L’escorcoll d’aquesta masia ha estat una de les més llargues de les 10 que s’han fet avui a diferents punts de la demarcació de Barcelona.

Cap a les 5 de la matinada la Guàrdia Civil ha entrat en aquest domicili del Carrer Bartomeu Robert. Concretament, al Baixos segona del número 16. El carrer ha estat tallat fins al migdia i només s’hi ha permès l’accés als veïns. També s’ha tallat un tram del carrer del Sol. La Guàrdia Civil ha desplaçat cinc vehicles, i en el registre hi han participat els Tedax. Aquesta acció policial s’ha saldat amb un detingut. En els registres s’ha confiscat documentació i material informàtic. La Fiscalia de l’Audiència Nacional acusa als detinguts de terrorisme, rebel·lió i tinença d’explosius; i afegeix que tenien previst fer actuacions violentes entre l’1 d’Octubre i la sentència del judici als polítics catalans empresonats. La investigació està sota secret de sumari.

Com a resposta d’aquestes nou detencions, els CDR i els partits independentistes han convocat manifestacions a diversos municipis. Un d’ells és Mollet, on prop de 300 persones s’han concentrat pel que, consideren, una actuació desproporcionada i repressiva per part de l’Estat.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail