Un dia al Mercat Municipal de Mollet

Són les 7 del matí i a l’interior del mercat l’activitat ja és frenètica. Les furgonetes i els camions arriben al moll de càrrega, situat al soterrani del mercat. Aquí es descarrega tot el gènere. Un dels treballadors és el Carlos Cano, que arriba amb el peix que acaba d’adquirir.

Un cop està tot posat als palets, es puja cap a dalt. Des de primera hora, els passadissos estan ocupats per caixes i caixes de fruita, carn o peix. Ens hem passejat per les diferents parades, i mentre preparen el gènere, ens expliquen com és el seu dia a dia, això sí, sense parar de treballar.

Abans d’obrir les portes del mercat, les cafeteres ja sonen. I és que en aquest món tothom matina molt, i el cafè de bon matí no pot faltar. Després de recuperar forces, la feina continua. Si una cosa crida l’atenció del mercat és la bona presentació de tot el producte que es pot trobar.

Ara sí. Són les 8 del matí i és el moment d’obrir les portes del mercat. I encara que és molt d’hora, els clients més fidels ja fan cua per entrar. I ara sí, comença un nou dia al mercat municipal molletà.

En aquest moment s’acaba la tranquil·litat, i comença la roda d’atendre els clients i preparar les comandes.

De mica en mica comencen a arribar més clients, i els aparadors de les parades cada cop aglutinen més compradors. Una activitat que es veu cada dia de dilluns a dissabte des de les 8 del matí fins a les 2 del migdia, excepte divendres i dijous, que la jornada s’allarga fins a dos quarts de 9 del vespre.

Programa relacionat:

Visions: 25 anys del Mercat de Mollet

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail