Un estudi d’UGT mostra que s’ha de millorar el transport públic en els polígons

Un estudi de la UGT ha quantificat quan li costa a un empleat del polígon el desplaçament de casa fins al seu centre de treball. Posant com a exemple que surt de Granollers i va al polígon de Can Magarola de Mollet inverteix, entre anar i tornar, gairebé una hora i 30 minuts amb transport públic. 50 d’aquests minuts són caminant. La despesa en el transport és d’uns quatre euros. Si opta pel vehicle privat triga menys de la meitat en anar i tornar, només 36 minuts, amb una despesa que no arriba als tres euros en combustible. L’estudi dóna valor al temps que s’inverteix. En aquest cas, el total si es va en transport públic és de 517 euros mensuals, mentre que en transport privat és de 200 euros. Per això es demana que es potencïi la xarxa del transport públic. I des de l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès ressalten que s’ha d’ordenar l’espai viari dels polígons.

En el polígon de Martorelles s’ha començat a treballar per millorar la circulació del trànsit. També es vol facilitar als treballadors l’estacionament del seus vehicles per poder arribar a l’hora a la feina. Aquesta mesura ha estat una iniciativa de l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès i l’Ajuntament de Martorelles. Una mesura que també s’està estudiant en els polígons del Baix Vallès.

Per evitar els colapses de trànsit a les carreteres com la C-17 des de l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès es treballa en diverses propostes. D’entre aquestes hi ha la modificació dels torns horaris de les empreses.

Des d’el sindicat d’UGT s’ha elaborat un estudi on es reflecteix el temps i el cost que assumeix el treballador per arribar a la feina. Consideren que hi ha diferents factors que augmenten el temps que s’hi inverteix en el desplaçament. Un dels motius és la deficiència que presenten les carreteres i les connexions per arribar als polígons. Per això, els ciutadans opten per utilitzar el seu vehicle propi. El que suposa un cost de 150 euros mensuals. Una de les propostes és millorar les infraestructures com també fomentar el transport públic. També és demana millorar les connexions del transport públic tant l’autobus com el tren i incrementar el seu pas en els polígons. Alhora, es vol seguir treballant per potenciar la connexió entre els dos vallesos.

 

Subscriu-te al nostre butlletí!

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail