InformatiuMontornès del VallèsMunicipisNotícies

Una Fira d’Economia Social i Solidària de Montornès molt centrada en l’autoconsum

 

La Fira d’Economia Social i Solidària de Montornès del Vallès ha estat molt centrada en l’autoconsum i les comunitats energètiques. Una de les activitats centrals ha sigut una taula rodona moderada per l’activista mediambiental Francesc Mauri.

Autogenerar-se l’electricitat per deixar de dependre de les grans energètiques i així reduir el consum i, per tant, la factura. Aquesta idea, que pot semblar interessant, però complicada per inversió i burocràcia, és en realitat molt més senzilla d’aconseguir a partir de les comunitats energètiques, ja que no t’obliguen a instal·lar-te plaques solars a títol particular. Això s’ha traslladat durant la taula rodona en què hi han participat representants de les comunitats energètiques locals de Caldes de Montbui i Santa Perpètua de Mogoda, i del projecte Mirada Cooperativa.

Avui dia, Montornès no compta encara amb cap comunitat energètica. Així i tot, l’equip de govern s’ha mostrat obert i interessat a poder fer passes en aquest sentit. En un dels municipis pioners, com Caldes, els veïns han començat a veure’n per si mateixos els beneficis.

Montornès compta amb l’Oficina d’Acció Climàtica per ajudar i resoldre els dubtes a tots els veïns que ho requereixin.