Una persona morta i dos afectats per un brot de legionel·losi a Mollet

Salut Pública ha confirmat tres casos de legionel.la a Mollet. Un dels afectats, una persona de 89 anys, ha mort. Les altres dues ja han estat donades d’alta però encara estan en període d’incubació. Tant L’agència de Salut Pública com l’Ajuntament investiguen l’origen d’aquests tres casos a la ciutat.

Els tècnics de l’equip territorial de Salut Pública del Vallès Oriental, conjuntament amb el consistori de Mollet, investiguen les possibles fonts d’infecció que han originat tres casos de legionel•losis i que ha provocat una mort. Els afectats tenen entre 37 i 89 anys i tots veïns de Mollet. La persona que ha perdut la vida és la de major edat i també tenia altres patologies.

Els altres dos ja s’han donat d’alta. Els equips tècnics de Mollet coordinats amb l’Agència Catalana de Salut han pres mostres de les instal•lacions que poden haver originat aquest brot.

L’ajuntament de Mollet, com a mesura preventiva ja ha tancat totes les fonts ornamentals de la ciutat i ha aturat l’ús de les maquines de neteja viaria amb aigua a pressió.

Des de Salut Pública no es descarta que apareguin nous casos perquè el període d’incubació de la malaltia pot arribar als 14 dies. En els darrers dies, també s’han trobat traces de legionel•la a dues escoles de Calafell, a un hotel de Salou i quatre casos més a l’Alt Penedès.

La legionel•losi és una infecció pulmonar originada per una bactèria anomenada legionel·la. Els primers símptomes són la febre, la tos forta, dolor muscular o dificultat per a respirar. Les bactèries que causen aquesta malaltia tenen el seu hàbitat natural en els dipòsits d’aigües estancades que utilitzen els aires condicionats i els sistemes d’aigua de grans superfícies. També està molt relacionada amb torres de refrigeració, aigua calenta sanitària, banyeres d’hidromassatge i fonts ornamentals. La seva transmissió és a través de la inhalació d’aigua polvoritzada o aerosols. Segons els experts, les temperatures variables d’aquests dies i el fet d’encendre i apagar els sistemes de refrigeració són factors que afavoreixen l’aparició de la malaltia a la tardor.

Les autoritats sanitàries recorden que la legionel.losi no es transmet de persona a persona i que es pot veure aigua sense perill, tant la que arriba als domicilis com la que subministren les fonts públiques.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail