InformatiuMontornès del VallèsMunicipisNotícies

Montornès defineix el projecte de la nova residència per a la gent gran

Pas endavant perquè la residencia i centre de dia de Montornès sigui una realitat. Avui s’ha donat a conèixer el guanyador del concurs per a la redacció del projecte d’aquest futur equipament per a la gent gran.

Sota el nom «Tres per Tres», aquest és el disseny guanyador del concurs d’idees per a la redacció del projecte de la futura residència i centre de dia de Montornès. La secretaria de l’Ajuntament ha obert els sobres per conèixer el nom de la proposta que ha obtingut una puntuació superior a la dels altres 4 projectes finalistes, d’un total de 19 sol·licituds.

El jurat tècnic format per arquitectes municipals i del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya també ha valorat les estratègies per tenir un menor cost de manteniment, les solucions constructives que garanteixen màxima sostenibilitat i eficiència, o el desenvolupament de la menor superfície possible.

Ara, l’arquitecte guanyador, Santiago Vives, té uns 3 mesos per lliurar el projecte bàsic. El cost previst de la redacció del projecte és de 130.000 euros. Recordem que la futura residència per a la gent gran de Montornès, s’ubicarà al solar, on hi havia l’antic institut Marta Mata, i estarà preparat per acollir una norantena d’usuaris que compartiran alguns espais de l’equipament amb la trentena d’usuaris del centre de dia. Perquè sigui una realitat, però, caldrà esperar al finançament dels fons europeus. El cost de l’obra es calcula que superarà els 10 milions d’euros.