Una trentena de persones donen plasma a l’acapte organitzat al Mercat Vell

En José Antonio Martín és donant de sang des de fa vint-i-cinc anys. Ara també és donant de plasma i aquesta és la primera extracció que li han fet. Considera que és molt important que la ciutadania prengui consciència de fer-se donant, en aquest cas de plasma, perquè és un element que no es pot fabricar.

En els últims anys s’ha doblat les donacions de plasma, El que significa que el Banc de Sang i Teixits cada vegada està més a prop de l’autosuficiència. L’any passat al Vallès es van fer 414 donacions de plasma. Aquest any fins al setembre ja se n’han registrat 620 . És a dir, que ja s’ha doblat el nombre d’extraccions de plasma respecte a l’any passat.
De fet moltes de les persones que fan la donació de plasma són també donants de sang habituals.

La seva extracció requereix més estona, uns quaranta minuts. La donació de plasma consisteix a extreure sang, separar les cèl·lules sanguínies, mitjançant un separador cel·lular, que és aquesta màquina que reté el plasma i retornar la resta de sang al donant. El plasma és una part de la sang i conté proteïnes. Els laboratoris el fan servir per fer medicaments. Però una de les funcions del plasma en els hospitals és pels malalts que tenen poques defensen i poden patir infeccions greus.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail