Més de 100 persones participen en la capta de plasma de Montmeló

Des de fa deu anys l’Eudald Lloret de Montmeló és donant de sang. Va començar quan anava a la universitat. Ara també és donant de plasma. En aquest cas el procés dura uns quaranta minuts i per fer més amena l’estona aprofita per llegir. Per a ell aquesta és la segona vegada que ho fa.

Des de fa uns anys les captes de sangs del territori també serveixen perquè els voluntaris puguin fer la seva donació de plasma. De fet la majoria són donants que ho fan periòdicament. Ara, però, han de reservar hora.

En aquesta capta hi han participat unes cinquanta persones que han seguit les mesures de seguretat corresponents. L’objectiu és incrementar les reserves del Banc de Sang i Teixits sobretot en aquests moments de la pandèmia perquè s’han reprès les intervencions i tractaments. Per això es fa una crida a la ciutadania perquè hi participi. Alguns dels donants, conscients de la importància de les donacions sang, tenen algun truc per superar la por a les agulles i la sang.

Aquesta donació de sang s’inclou dins les activitats programades del Calidoscòpia i per això a tots els participants se’ls ha obsequiat amb la mascareta d’aquesta proposta.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail