InformatiuMontornès del VallèsMunicipisNotícies

Les ocupacions d’habitatges baixen al territori gràcies al nou protocol d’actuació

Les Policies Locals, entre aquestes la de Montornès i els Mossos d’Esquadra de la zona de Granollers han elaborat un protocol comú d’actuació en cas d’ocupacions. Amb aquesta manera d’actuar s’ha aconseguit disminuir el nombre d’ocupacions a habitatges.

Just abans de la pandèmia la policia local de Montornès, i també d’altres territoris, va detectar un augment inusual d’ocupacions d’habitatge, que va fer saltar les alarmes. Per això s’ha aprovat un protocol comú per actuar igual en tots els municipis davant d’una ocupació. Amb aquest protocol, han aconseguit frenar l’augment d’ocupacions, i ara, n’estan notant un descens.

Amb aquest protocol han homogeneïtzat criteris i han establert uns estàndards d’actuacions aplicats a la pràctica. D’aquesta manera, tenen més seguretat jurídica quan han d’intervenir i a tots els municipis s’actua de la mateixa manera.

Aquest protocol ha estat elaborat pels Mossos d’Escuadra i les policies locals de l’Àrea Bàsica Policial de Granollers, d’on forma part la Policia Local de Montornès.