MontmelóMunicipisNotícies

Un veí de Montornès dóna a l’Ajuntament més de 130 fotografies històriques

Manuel González ha cedit part de la seva col·lecció personal de fotografies a l’arxiu municipal. Les imatges són dels anys 70 i 80 del barri de Montornès Nord i de diferents actes polítics del PSUC.
La majoria de les fotografies cedides pel Manuel González són d’actes del PSUC de Montornès, d’on ell era membre fundador. En un dels reportatges que integra aquesta sèrie es pot veure la visita que van fer Gerardo Iglesias, secretari general del Partit Comunista, i a Gregorio López Raimundo, president del PSUC.
També destaca una fotografia que mostra una de les desenes de manifestacions que van fer els veïns per reclamar la urbanització del barri de Montornès Nord. Una imatge que també s’ha convertit en portada del llibre de recerca històrica “De la fàbrica al barri. Quan el carrer tornà a ser nostre” d’Emilio José Sánchez.
L’altra sèrie, una cinquantena en format contacte en blanc i negre, són obra d’un altre veí del municipi, Antoni Feliu, i mostren la degradació del barri de Montornès Nord l’any 1977.
Aquest dilluns l’Ajuntament i en Manuel González han signat el document de la donació. Ara les imatges s’integraran al fons documental de l’arxiu municipal. Uns documents històrics que són susceptibles de ser estudiats pels investigadors de la història política i social del poble.

Subscriu-te al nostre butlletí!

[mailpoet_form id=”1″]