Baix VallèsInformatiuMunicipisNotícies

El 50% del les teulades dels polígons del Vallès Oriental són òptimes per instal·lar plaques solars

 

El 50% de les teulades dels polígons industrials del Vallès Oriental són òptimes per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques. El Consell Comarcal ha elaborat un estudi per saber la potencialitat de les empreses per poder comptar amb energia renovable. Aquest 50% és la mitjana de tots els polígons de la comarca.

Si ens fixem en el Baix Vallès, Montornès és un dels municipis amb més potencialitat, on el 58% de les teulades podrien acollir plaques. Una xifra més alta encara si ens fixem només en el polígon de Can Bosquerons de baix, on la xifra puja fins al 75%. El segueix Mollet, amb una mitjana del 56% de tots els polígons, tot i que el de Can Magarola té una potencialitat del 71%.

A Martorelles, una mica menys de la meitat de sostre és apte, un 46%. Montmeló, en canvi, és un dels municipis amb menys potencialitat als seus polígons, on només són aptes el 26% de les teulades.

Des del Consell Comarcal, però, també destaquen a l’estudi que es poden buscar alternatives a les teulades, d’un propietari privat, i fer servir altres espais per instal·lar plaques fotovoltaiques.

En el conjunt de la comarca, s’estima que si s’instal·lessin plaques fotovoltaiques a les teulades òptimes, es podrien generar 313 milions de kilowatts hora a l’any entre tots els polígons del Vallès Oriental.