El Debat 28M: Mollet del Vallès

EL DEBAT DE MOLLET

 

Acabem la ronda de debats a Vallès Visió amb Mollet del Vallès.

Igual que en els altres debats, els temes es dividien en tres grans blocs diferenciats: en el primer, debatien sobre urbanisme, habitatge i mobilitat; en el segon, sobre cultura i esports; i acabem el debat amb temes relacionats amb polítiques socials i formació.

En el cas de Mollet, destaquem els aspectes que es van comentar sobre les polítiques socials que es fan i que es volen fer al municipi. L’actual alcaldessa, Mireia Dionisio del PSC, destacava diferents aspectes que el govern socialista havia aconseguit, com per exemple el treball dels professionals que es troben al Mollet Hub. Dionisio donava dades concretes: “L’any 2021 van ajudar a iniciar 41 negocis i, l’any 2022, van aconseguir iniciar 48 negocis“.

En aquest tema, Xavier Munner, de Ciutadans, ho debatia de manera contundent dirigint-se específicament a l’alcaldessa: “Senyora alcaldessa, vostè parla de les bones dades, però no diu pas res de les dolentes” i li preguntava directament: “Quants comerços han tancat?” o “Quants comerços tenim buits a Mollet?“.

Per Carme Olaria, de Junts per Catalunya Mollet, hi ha un aspecte que ha d’estar molt clar respecte als comerços que hi ha a la ciutat, i és que les persianes sempre han d’estar obertes perquè “El comerç és allò que ens dona la llum als carrers, és allò que ens dona la vida de passeig de tots els ciutadans i ciutadanes de Mollet“.

Un altre àmbit que va destacar és la preocupació per la salut dels molletans i molletanes. En aquest aspecte,  Marina Escribano, de Mollet en Comú Podem, cuestionava que no s’estigués deixant a cap ciutadà enrere: “Hi ha molta gent que està passant moltes dificultats a Mollet i nosaltres hem d’emprendre uns mecanismes de detecció de necessitats“.

La candidata de Junts per Mollet, Mónica Castro, donava en aquest moment una idea per poder protegir i donar recursos als molletans gràcies a la creació d’una nova figura, i es dirigia concretament a Marta, una espectadora que estava mirant el debat: “Hi ha moltes persones com la Marta que se senten soles a casa, que el que volen és que algú els hi faci la llista de la compra o els hi acompanyi al supermercat“.

Per aconseguir tot el que van plantejar, la Marta Vilaret, d’ERC-EUiA, va ser molt contundent: “Necessitem lideratge, però també necessitem una administració que funcioni, que ajudi i agilitzi. Que no posi traves i problemes”.

 

EL MINUT D’OR DE MIREIA DIONISIO – PSC 

 

“Us ofereixo el que ja coneixeu de mi: treball, proximitat i humilitat, perquè soc una veïna més”

La representant del PSC Mollet i actual alcaldessa, demana el vot de la ciutadania al debat de Mollet de Vallès Visió.

Mireia Dionisio explica que està enamorada de la seva ciutat, que està enamorada de Mollet. Dionisio remarca que se sent preparada per liderar una nova transformació de la mà de persones valentes.

El seu missatge és clar: “Aquest diumenge necessito que em doneu de nou la confiança per continuar treballant per un Mollet encara millor”.

 

EL MINUT D’OR DE MARTA VILARET – ERC-EUiA

 

“No us ofereixo promeses que s’emporti el vent. Us ofereixo un projecte ambiciós de futur per Mollet”

La representant d’ERC-EUiA, Marta Vilaret, assegura que el seu partit és la garantia que el canvi es produirà, ja que els que governaven no han pogut resoldre els conflictes que han anat sorgint. Vilaret demana el vot per tenir l’oportunitat de dir no a la resignació i poder canviar el municipi amb la força del suport dels seus votants.

El seu Minut d’Or porta un missatge en concret: “Som l’alternativa al govern del PSC que ja fa 36 anys que governa”

 

EL MINUT D’OR DE MARINA ESCRIBANO – EN COMÚ PODEM

 

“Massa promeses incomplertes. Ja no pot esperar més, cal donar solució als problemes de la gent”

La representant de Mollet en Comú Podem comença el seu Minut d’Or dirigint-se als ciutadans i recordant que “necessitem afrontar qüestions que fa temps que es troben oblidades“. Marina Escribano explica que tant ella com el seu partit, es comprometen a treballar de valent per aconseguir resoldre els problemes dels molletans i molletanes amb treball, esperança e il·lusió.

Escribano culmina dient: “El diumenge hem de fer una tria entre les polítiques del passat o el futur, entre el conformisme o la valentia”.

 

EL MINUT D’OR DE XAVIER MUNNER – CIUTADANS

 

“Somos los únicos capaces de pactar desde el centro y evitando que los extremos gobiernen en nuestra ciudad”

El representant de Ciutadans Mollet es presenta en primera instància a tota la població com un “Jove, 24 anys i inconformista amb el mateix govern de sempre”. Xavier Munner explica que vol decantar la balança cap a la baixada d’impostos, el recolzament a la classe treballadora o contra “el enchufismo“.

Munner culmina el seu Minut d’Or demanant el vot per Ciutadans: “Por la legalidad y por la defensa de nuestras lenguas, de Espanya, de Europa y de todo lo que nos une”.

 

EL MINUT D’OR DE CARME OLARIA – JUNTS PER CATALUNYA 

 

“Estem decidits a fer allò que sentim, a fer el Mollet que volem ser”

La representant de Junts per Catalunya Mollet vol que els ciutadans se sentin al seu poble com a casa, amb el compromís de què Mollet esdevingui sostenible, integra, solidària, diversa, honesta i lliure. Carme Olaria destaca que aquestes qüestions només es poden aconseguir treballant junts.

Olaria finalitza dient: “Canviarem el més pel millor i farem possible el canvi que Mollet necessita”. 

 

EL MINUT D’OR DE MÓNICA CASTRO – JUNTS X MOLLET 

 

“Un partit que vol millorar la qualitat de vida dels molletans, de les molletanes i també dels animals de companyia”

La representant de Junts per Mollet explica que el seu partit és de centre i que poden prendre decisions a la ciutat sense que ningú digui que pot ser millor gràcies al fet que no tenen interferències d’altres àmbits. Mónica Castro destaca que tenen un projecte “engrescador, optimista, sensat i format per gent molt diversa“.

Castro culmina dient: “El primer Mollet Vota Junts per Mollet“.