Els CAPs instauren noves formes de treball un cop superat el brot principal de la Covid-19

Norman Contreras és infermer del Centre d’Atenció Primària Plana Lledó de Mollet. Entre les seves tasques hi ha la de fer un seguiment telefònic dels malalts crònics. Un sistema que s’ha estat fent durant la pandèmia de la Covid-19 i que es manté. Ara és vol continuar limitant les visites presencials a l’equipament sanitari per evitar aglomeracions.

Els centres d’atenció primària han tingut un paper primordial davant la pandèmia de la Covid-19 assumint noves responsabilitats i adaptant-se a la situació d’emergència. Ara que la corba de la pandèmia del coronavirus ha baixat els centres a poc a poc tornen a recuperar la seva activitat assistencial i ho fan amb una reestructuració. En aquest centre només es pot accedir per una única porta per facilitar el triatge de les consultes dels pacients i evitar aglomeracions tant a fora com a dins de l’equipament. A més, aquest centre s’ha dividit en diferents àrees com la de pediatria, una altra per atendre casos amb problemes respiratoris o aquesta per atendre altres patologies. L’objectiu és crear nous hàbits per reduir l’activitat presencial. Per això es volen potenciar les eines telemàtiques com l’eConsulta o les telefòniques.

Pel que fa a les visites presencials també es recomana, si és possible, que la persona vingui sola. Aquestes mesures tenen com a finalitat evitar contagis de la Covid-19 i poder atendre els malalts de forma esglaonada sense acumulacions de persones dins del centre d’atenció primària.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail