Jordi Solé Tura, Josep Maria Pou i Anna Bosch donaran nom a tres espais de Mollet

El ple de Mollet vol posar en valor el llegat de tres persones molletanes com són Jordi Solé Tura, Josep Maria Pou i l’excaldessa de la ciutat Anna Bosch. Per això, els grups municipals de Mollet han aprovat per unanimitat posar els noms d’aquestes tres persones a equipaments i espais de la ciutat.

La proposta determina que la Biblioteca de Can Mulà passarà a dir-se Biblioteca Can Mulà-Jordi Solé Tura. Des de fa anys s’havia demanat que el seu nom estigués en algun equipament municipal i ara s’ha fet realitat. Jordi Solé Tura és considerat molletà il·lustre i va ser un dels pares de la Constitució Espanyola. L’any 1991 va ser ministre de Cultura i el 1998 se li va atorgar la medalla de la ciutat. La lectura va ser una de les seves passions.

El teatre municipal de Can Gomà portarà el nom de l’il·lustre molletà i director i actor Josep Maria Pou i es dirà Teatre de Can Gomà- Josep Maria Pou. El molletà ha protagonitzat una llarga llista d’obres tant en el món del cinema, la televisió i sobretot en el teatre. Ha estat guardonat amb diferents premis i reconeixements. El 2002 se li va atorgar la medalla de la ciutat i el Govern de la Generalitat de Catalunya li va concedir la Creu de Sant Jordi el 2017.

En aquest espai que ara es construeixen habitatges a la zona de Can Fàbregas Vell es farà una plaça i portà el nom de la que va ser la primera alcaldessa de la democràcia a Mollet, Anna Bosch. Durant la seva alcaldia, va gestionar la construcció de nous equipaments i serveis a la ciutat. Anna Bosch fou alcaldessa des de 1979 fins al 1983, és a dir, en el moment de la recuperació de la democràcia.

D’aquesta manera la ciutat fa un reconeixement al llegat d’aquestes tres persones molletanes per la seva tasca en diferents àmbits.

Tots els partits municipals han destacat la importància de reconèixer la tasca d’aquestes tres persones: Jordi Solé Tura, Josep Maria Pou i la primera alcaldessa de la democràcia a Mollet, Anna Bosch. Totes les forces polítiques han valorat aquest consens i han destacat la importància que té per la ciutat el fet que diferents espais retin homenatge a aquestes figures.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail