L’Open Lab de la UAB fabricarà cada setmana 450 peces per a respiradors

Unes 450 peces noves per a respiradors sortiran d’aquí, cada setmana, cap a diversos hospitals de Catalunya.

L’Open Lab de la Universitat Autònoma ha començat a imprimir en 3D aquest material sanitari, necessari per intentar salvar els malalts de coronavirus més crítics.

En aquest laboratori s’estan fabricant set tipus de peces: diferents recanvis i connexions per als respiradors que s’estan utilitzant a les UCIs.

Davant la falta de recursos per fer front a la crisi de la COVID-19, la UAB se solidaritza, així, amb la iniciativa impulsada pel Parc Taulí de Sabadell, conjuntament amb els col·legis de Metges i d’Enginyers.

L’Open Lab és un laboratori amb diferents tecnologies, obert a investigadors, administracions, empreses i ciutadania. La seva funció és donar suport a la innovació i ajudar a resoldre reptes del territori. Només fa quatre mesos que es va obrir i la realitat ha imposat el desafiament de la COVID-19; per combatre’l, s’ha evidenciat com a clau una de les fórmules que sustenten aquest espai: la col·laboració.

El personal de l’Open Lab es va rellevant, sense coincidir, perquè les màquines segueixin imprimint cada dia. Durant tota la Setmana Santa seguiran treballant perquè la producció continuï.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail