Montmeló aprova el contracte per la construcció i gestió del futur tanatori del municipi

El pas definitiu pel futur tanatori de Montmeló ha estat aprovar l’adjudicació del contracte d’obra per la construcció i explotació d’aquest nou equipament. L’empresa Truyols, del Vallès Occidental, serà l’encarregada de construir i gestionar aquest servei. Ara se centrarà en la redacció del projecte definitiu. En aquests terrenys, de titularitat municipal, ubicats al carrer Raiguer es construirà el tanatori amb una superfície de quatre-cents metres quadrats. Un espai on hi haurà dues sales de vetlles i una sala d’actes. A més, incorporarà elements arquitectònics que s’integraran amb l’entorn fluvial perquè es troba al costat del riu Congost. Per aquest motiu, l’avantprojecte ha estat modificat diverses vegades davant els requeriments del departament de medi ambient de la Generalitat. Ara es preveu que les obres es puguin iniciar de cara a la tardor, entre el setembre i l’octubre. I la posada en funcionament podria ser a mitjans de l’any que ve.

Els grups municipals d’ Esquerra Republicana de Catalunya i Fem Montmeló hi han votat a favor.

El grup municipal Canviem Montmeló s’ha abstingut. Consideren que aquest projecte els genera alguns dubtes com la gestió, que demanaven que fos pública.

El cost total del projecte és de més de quatre milions d’euros. L’empresa es farà càrrec tant de la gestió del tanatori com del cementiri municipal i del seu manteniment. Ho farà amb una concessió d’explotació de quaranta anys.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail