Montmeló aprova una moció per regular l’ús de la pirotècnia al municipi

En el darrer ple de Montmeló,  la formació municipal Canviem Montmeló ha presentat una moció fent referència a l’ús de la pirotècnia en el municipi. L’objectiu és establir uns horaris i espais per a la utilització d’aquests artefactes. La moció no vol prohibir el seu ús sinó establir unes mesures per pal·liar els efectes que produeixen en aquelles persones especialment sensibles als sorolls dels petards. D’entre els acords de la moció hi ha la regulació a través d’una ordenança i la realització de campanyes informatives sobre l’alt impacte sonor i el risc de provocar incendis que pot ocasionar la pirotècnia en zones forestals, sobretot en èpoques de sequera.  

El grup municipal FEM Montmeló s’ha abstingut perquè considera necessari fer una consulta pública sobre l’ús de la pirotècnia en el municipi. 

Aquesta moció no vol prohibir els petards.  També vol donar suport a les festes populars en què la pirotècnia sigui utilitzada a través de professionals com empreses i entitats i regular l’ús que en pugui fer la ciutadania. A més, es volen potenciar els petards de llum i evitar els d’alta sonoritat. 

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail