Montmeló canvia els usos del polígon per facilitar la instal·lació del sector logístic

L’equip de govern de Montmeló feia dos anys que treballava per modificar els usos del polígon. Ara s’ha aprovat la modificació perquè el sector logístic es pugui instal·lar en el municipi. Això comportarà fer obres de millora en el pont del Congost i crear un vial de sortida pels vehicles que connectarà amb Montornès i l’AP7.

En aquest sector del polígon industrial de Montmeló es podran instal·lar empreses logístiques. Això serà possible perquè l’equip de govern ha aprovat la modificació del pla general perquè tinguin aquests usos a partir d’ara. De fet, l’anterior pla de l’any 2012 restringia la implantació d’aquesta tipologia d’empreses. A més, aquesta modificació també permetrà arranjar aquest pont a causa de l’increment de vehicles pesants i que serà només d’entrada al polígon. També es crearà una via de sortida pels vehicles en aquest sector que connectarà amb Montornès i l’AP7. El seu cost anirà a càrrec dels industrials.

Precisament, els grups de l’oposició han mostrat el seus dubtes per aquesta modificació, sobretot per qüestions mediambientals. Canviem Montmeló també demana fer un estudi de mobilitat perquè en aquest sector hi ha el riu Congost i el Turo de les 3 creus. Per això hi ha votat en contra. Per la seva banda, el grup municipal FEM s’ha abstingut.

Aquesta modificació també ha permès canviar d’usos dos terrenys. En aquest espai, que serà municipal l’equip de govern té previst instal·lar-hi una horta fotovoltàica que podrà produir 400 quilovats d’energia sostenible. A més, la seva ubicació estarà just al costat d’aquesta estació elèctrica. L’altre espai que canvia d’usos, és aquest que es troba en el barri de Can Tabola. Aquests terrenys seran considerats zona verda. L’equip de govern preveu que la tramitació administrativa trigui uns quinze mesos.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail