InformatiuMontmelóMunicipisNotícies

Montmeló congela la majoria de les taxes de cara l’any vinent

 

Montmeló congela la majoria dels impostos, com l’IBI, però augmentarà la taxa d’escombraries i la de l’aigua.

L’any vinent, a Montmeló, el rebut de les escombraries serà un 5% més car. En el cas d’un habitatge de dues persones, l’any vinent pagaran 2 euros i mig més al trimestre i en un habitatge de 4 persones, el rebut pujarà 2 euros amb 60 cèntims. Un increment que han pogut contenir gràcies a la implementació dels contenidors intel·ligents, que a més, bonifiquen el fet de fer-ho bé.

L’altra taxa que s’incrementa és la de l’aigua. La companyia Aigües Ter-Llobregat va anunciar fa uns dies que apuja la tarifa un 46%. Des de Montmeló, han fraccionat aquesta pujada perquè la ciutadania no ho noti tant. Per això, aplicaran un increment d’un 8% anual en els pròxims 4 anys. En el rebut, només quedarà reflectit un increment del 5%, el que suposa 1,67 euros cada tres mesos.

La resta de taxes es mantenen, i l’IBI, després d’anys de pujades per la revisió cadastral, es congela.

D’altra banda, s’han incrementat algunes bonificacions, i s’han incorporat propostes dels grups de l’oposició. Unes ordenances que s’han aprovat inicialment amb la majoria absoluta del PSC, Fem Montmeló s’ha abstingut i Junts per MontmelóCanviem Montmeló han votat en contra.

En aquest ple extraordinari els grups de l’oposició han retret que hagin rebut una hora abans del ple el document de les ordenances i que s’hagin assabentat en directe d’alguns arguments per incorporar o no les seves propostes. Des de l’equip de govern, assumeixen que han anat tard, però també han destacat que van rebre les propostes dels grups de l’oposició el festiu del 12 d’octubre, i algunes, un dia abans del ple.