CRAWLLInformatiuMontmelóMunicipisNotícies

Montmeló, més a prop de comptar amb el Consell d’Infants

 

L’aprovació inicial del reglament ha de permetre que, a partir del mes de gener vinent, es puguin tirar endavant les primeres eleccions i constituir el Consell d’Infants de Montmeló. Aquest tindrà representació d’alumnes de 5è i 6è de Primària de les escoles de Montmeló, però també un espai per aquells infants montmelonins que van a centres d’altres municipis. A més, el Consell garantirà la paritat, ja que cada grup de 5è i de 6è de les diferents escoles, tindrà un noi i una noia com a representant.

El projecte del Consell d’Infants es va començar a treballar el curs passat amb tallers a les aules de les escoles pels alumnes de 4t i 5è de Primària, ja que són els alumnes de 5è i 6è d’aquest curs, amb un doble objectiu: que els infants coneguin el funcionament d’un ajuntament com a òrgan municipal de governança; i que siguin conscients de quin és el dret de participació que tenen.

Des de l’oposició, s’ha donat valor a constituir-lo, perquè infants i joves han de tenir a partir d’ara un espai on poder expressar-se. A més dels infants, qui podria tenir un Consell també pròximament són els joves de Montmeló.

De moment, el Ple ha fet l’aprovació inicial del Pla Local de Joventut pel període del 2024 al 2027, treballat en 4 sessions amb la participació dels mateixos joves de Montmeló. El Pla preveu 70 accions concretes en matèria de participació, educació, habitatge i comunicació.