El Ball de Gitanes de Martorelles ha fet un homenatge al mestre Baldomero Costa

El Ball de Gitanes de Martorelles ha fet un homenatge a una de les persones que ha estat un referent dins de l’entitat, com és el Mestre Baldomero Costa. La colla ha impulsat la campanya de recollides de signatures de suport perquè sigui una de les persones en rebre la medalla de Sant Jordi que atorga la Generalitat. Aquest festival es fa perquè es compleix el centenari del seu naixement. Les quatre colles de l’entitat han sortit a ballar a la plaça El•líptica de Martorelles després de dos mesos assajant. Un dels objectius de l’entitat és fer un festival més dinàmic i amb més participació de les entitats del municipi.

Un dels balls que precisament va impulsar el mestre Baldomero és la Polca dels Coets. Per això totes les colles van fer aquest ball, a més de les danses com la jota o el xotis. Pels balladors aquesta ha estat l’oportunitat de tornar a fer una ballada com les d’abans de la pandèmia.

Aquesta actuació del ball de gitanes tanca la temporada d’aquest any. L’entitat espera que de cara l’any que ve pugui recuperar el calendari d’actuacions.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail