Els robatoris i altres delictes contra el patrimoni baixen un 6% al Baix Vallès


Es tracta dels robatoris a domicilis, a establiments o a vehicles, entre d’altres. Si ho desglossem per municipis, a Mollet han disminuït més d’un 4%. A Parets aquesta davallada arriba fins al 16%. Mentre que a Montornès la disminució supera el 20%. Pel que fa a Montmeló i Martorelles aquests tipus de delicte s’han incrementat un 26 i un 22% respectivament. Tot i aquesta dinàmica a la baixa, els robatoris a establiments sí que han augmentat.

Al llarg del 2018 a Mollet s’han comès 65 robatoris amb força a establiments, gairebé el doble que el 2017  que en van ser 33. Una situació similar s’ha viscut a Montmeló i Martorelles on els robatoris a establiments han passat de 3 a 6 i de 4 a 8, respectivament. A Parets, aquest tipus de delicte ha disminuït lleugerament i a Montornès s’ha mantingut igual. Pel que fa a el maltractament a la llar, també ha augmentat el nombre de delictes registrats. Els Mossos, però, ho atribueixen a l’augment de les denúncies.

També han augmentat les denúncies per conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues. En aquest cas, els Mossos d’Esquadra ho relacionen a l’increment de controls i al treball conjunt amb les policies locals. Pel que fa a els furts, robatoris sense força ni intimidació, a Mollet se n’han registrat 157 menys. El que suposa una disminució propera al 20%, com a Parets. A Montornès aquesta baixada frega el 40%. A Montmeló i Martorelles, en canvi, aquest tipus de delictes ha augmentat.

 

Subscriu-te al nostre butlletí!

[mailpoet_form id=”1″]