Els Industrials del Baix Vallès consideren “lamentables” les noves mesures del govern espanyol

Els empresaris del territori es mostren preocupats per les noves mesures imposades pel govern de l’estat pel que fa a l’activitat econòmica. Des d’avui, l’executiu de Pedro Sánchez ha restringit les activitats presencials a aquelles empreses que no són considerades essencials. Només poden mantenir l’activitat els sectors de l’agricultura, la indústria alimentària, la salut i el tèxtil entre altres excepcions.
L’activitat als polígons del territori s’ha reduït dràsticament. Segons l’Agrupació d’Industrials del Baix Vallès, arran de les noves restriccions, la gran majoria d’empreses que quedaven obertes han abaixat la persiana. L’entitat calcula que només un 20% mantindran l’activitat aquesta setmana. Principalment, aquelles companyies destinades a la logística, la química i la producció d’envasos per a productes alimentaris. Des de l’Agrupació veuen injustes aquestes mesures i pateixen per com afectaran el teixit empresarial.

Un altre de les entitats que s’ha mostrat contrària a aquestes restriccions és PIMEC. L’associació de petites i mitjanes empreses també afegeix que els permisos retribuïts que proposa l’Estat poden generar un gran problema de liquiditat per als empresaris. Demanen més negociació entre estat i patronals.

Les patronals del territori demanen més flexibilitat tributària i algun tipus d’ajuda extraordinària per fer front a aquesta situació.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail