Les farmàcies es queden sense tests d’antígens

Els contagis de covid-19 segueixen augmentant, en bona part per culpa de l nova variant òmicron. Per aquest motiu, la Generalitat ja ha anunciat noves restriccions. Cal diferenciar-ne dos grups. D’una banda les que ja estan aprovades i que entraran en vigor la nit de dijous a divendres a les 12 de la nit. Es tancarà l’oci nocturn, es redueix a la meitat l’aforament a l’interior dels restaurants, no a la terrassa que segueix sent del 100%. També es redueix l’aforament del comerç, la cultura, els gimnasos i l’esport federat al 70%. D’altra banda, hi ha dues mesures que estan pendents de ser aprovades per la justícia. Aquestes són un toc de queda d’1 a 6 de la matinada i la limitació de les trobades a 10 persones. Són unes restriccions que afecten de ple a les trobades previstes per aquestes festes de Nadal. Precisament, a causa d’aquestes trobades i de l’augment de contagis ha augmentat la demanda de testos d’antígens. Com a conseqüència, les farmàcies del Baix Vallès s’han quedat sense estoc d’aquestes proves.

Queden pocs dies per Nadal i les famílies tenen ganes de reunir-se a taula per fer els àpats nadalencs. Per prevenir contagis i quedar-se més tranquils molta gent compra test d’antígens a les farmàcies, un producte que s’ha esgotat durant la darrera setmana.

Les farmàcies han demanat més proves però hi ha pocs subministradors de test d’antígens homologats i no donen a l’abast de la demanda.

La majoria d’usuaris que demanen una prova ràpida són persones que han tingut un contacte directe amb un positiu però al CAP no els hi fan el test. També hi ha famílies que volen fer-se el test abans del Nadal.

La falta d’estoc és una situació que s’estén a tot el territori. Queden tres dies perquè comencin les festes de Nadal i moltes persones esperen poder fer-se la prova per aquestes dates. Les farmàcies ja han obert una llista d’espera per quan els arribin nous tests.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail