Menys circulació a les carreteres del Baix Vallès

El confinament, les restriccions a la mobilitat per aturar la propagació del coronavrirus i el fet que cada dia més persones treballen des de casa, ha fet que la mobilitat a totes les carreteres del Vallès Oriental hagi notat una forta davallada del volum de trànsit.

Concretament, aquest dimarts, a les 10 del matí, a la C-33 a l’alçada de Montcada i Reixac, el trànsit s’ha reduït un 61% en sentit Barcelona i un 57% en sentit Girona respecte fa just una setmana. Es a dir, més de la meitat dels vehicles han deixat de circular per aquesta via.

Pel que fa la c-17, la disminució de mobilitat no ha estat tan dràstica, però també ha estat força notable. Aquest matí la circulació s’ha vist reduïda en un 43% en direcció Barcelona i un 38% en direcció Vic.

Aquestes dades mostren que les darreres mesures presses pel govern de l’estat, com el tancament fronteres terrestres, i l’evolució de l’epidèmia, han fet disminuir més encara el trànsit rodat al nostre territori respecte dilluns, el primer dia de l’estat d’alarma. Ahir a la C-33, a l’alçada de Mollet, la circulació registrada havia baixat en direcció a la capital catalana un 53% i en direcció Girona un 48% respecte el dilluns anterior.

Pel que fa als indicadors que mesuren la qualitat de l’aire al nostre territori, aquests mostren, que degut a la reducció dels trànsit als eixos viaris del Vallès Oriental la contaminació s’ha reduït. Per exemple, dimarts de la setmana passada les partícules PM10, les partícules en suspensió inferior a 10 micres, a l’estació de Granollers, eren de 26 per metre cúbic, en canvi aquest dimarts, han disminuït fins a 15 µg/m³, gairebé la meitat.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail