Programa d’inserció laboral a través del manteniment de la biodivesitat

El molletà Andreu Fernández fa un any que treballa a la jardineria. Ho fa a través de la Fundació Viver de Bell-lloc que és un centre de treball especial del territori. Fa dos anys que aquesta entitat fa feines de jardineria en places i jardins a diferents barris de la ciutat, com a la Riera Seca o a La Vinyota. Per l’Andreu fer aquesta feina de jardineria li ha suposat un benestar emocional i una satisfacció personal, sobretot perquè treballa en el seu municipi.

La Fundació Viver de Bell-lloc es dedica a promoure la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual o amb algun trastorn mental. En l’àmbit de la jardineria es treballa amb la biodiversitat de l’espai. Pel manteniment que es fa en aquestes àrees molletanes s’utilitzen sistemes sostenibles com la implementació de recs amb poca aigua. També es fomenta la contracció de persones per la seva integració el món laboral.

La Fundació Viver de Bell-lloc té el contracte de manteniment de jardins d’aquests barris amb l’Ajuntament de Mollet des de fa més d’un any. La fundació va guanyar aquest contracte on també s’hi van presentar empreses ordinàries del sector. Una col·laboració que s’espera seguir ampliant amb més projectes.

La fundació Viver de Bell-lloc va néixer l’any 1982. És una de les entitats amb més de cent persones contractades i actualment gestiona diferents projectes com la venda d’heures o la producció d’ous ecològics, entre d’altres.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail