Montornès, model de gestió pública de l’aigua

En el marc de la campanya “Som aigua” que ha engegat l’Ajuntament de Montornès per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua, que se celebra cada 22 de març, aquest dimarts s’ha celebrat una Jornada d’intercanvi d’experiències i de presentació de diferents models de polítiques públiques de gestió de l’aigua.

La jornada ha tingut lloc a l’Espai Cultural Montbarri. Entre els ponents hi havia representants del Consorci Besòs – Tordera, i d’ajuntaments com el de Montmeló, Terrassa, El Prat i Barberà del Vallès. Sota el títol «La gestió pública de l’aigua: processos, experiències i debat al Vallès Oriental» ajuntaments com el de Montmeló han explicat a la Jornada sobre gestió pública de l’aigua el seu model. En el seu cas, gestionen de forma directa l’aigua des de l’any 1957.

L’Ajuntament de Montornès, l’amfitrió d’aquesta jornada d’intercanvi d’experiències, també ha explicat el seu model de gestió, des que el 2014 van remunicipalitzar el servei d’aigua. El consistori montornesenc, però, ha optat per la gestió consorciada a través del Consorci de Gestió Integral d’Aigües de Catalunya. Un ens públic encarregat de gestionar aquest servei a diversos municipis. Com Montornès i Montmeló, molts altres municipis catalans estan apostant per la gestió pública de l’aigua.

La programació de la campanya “Som aigua” està organitzada per l’Ajuntament de Montornès i les entitats Consorci de Gestió Integral d’Aigües de Catalunya i Enginyeria Sense Fronteres.

 

Subscriu-te al nostre butlletí!

[mailpoet_form id=”1″]