Pla Específic de Mobilitat del Vallès

Montornès i Montmeló podrien disposar de noves estacions de Rodalies de Catalunya un cop que ja s’ha aprovat el Pla Específic de Mobilitat del Vallès.
En el cas de Montornès, l’Ajuntament ha demanat un estudi per avaluar la possibilitat d’incorporar una estació que s’ubicaria a Montornès Nord, al final del carrer Antonio Machado, darrere del pont d’alta velocitat.

En el cas de Montmeló, la Generalitat ha proposat la construcció d’una estació a la línia R3, ubicada al marge del circuit, que permeti donar cobertura principalment en dies d’activitat al traçat. L’Ajuntament, en canvi, aposta per la construcció d’una estació al barri de Can Tabola.

El Pla Territorial Metropolità de Barcelona estima en 10 milions la construcció de cadascuna d’aquestes noves estacions. També es preveu la formació d’un tram de la línia orbital ferroviària entre Sabadell i Granollers, amb un servei que comuniqui les principals ciutats dels dos vallesos: Terrassa, Sabadell, Mollet i Granollers.

Just entre l’estació de tren de La Llagosta i el peatge de la C-33, on, actualment, hi ha un pàrquing logístic d’Adif hi anirà l’estació Intermodal de La Llagosta. Segons el pla del Corredor del Mediterrani, aquesta instal·lació permetria millorar el transport de mercaderies entre el territori amb el sud de l’estat i la resta d’Europa.

El Pla Específic de Mobilitat del Vallès també contempla la implementació de Parks & Ride arreu del territori. És a dir, una zona d’aparcament que faciliti l’accés al transport públic per descongestionar els centres urbans. Està previst que Mollet i Montmeló formin part de la xarxa de Parks & Ride.

 

Programa:

Visions: Rodalies

 

Altres reportatges:

Pla de Rodalies 2020-2030

 

 

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail