Programes

Usuaris de Rodalies Renfe

La freqüència de trens, la puntualitat i la diferència entre línies són els aspectes en què més es fixen els usuaris de Rodalies. Trobar un lloc per seure al tren en hores puntes pot ser pràcticament impossible i molts usuaris reclamen més freqüència de trens en certes hores del dia per evitar aglomeracions.

Augmentar la freqüència de pas dels trens és un tema molt complex, ja que la infraestructura existent està molt saturada. Són necessaris els desdoblaments per poder tenir més capacitat.

La puntualitat dels trens és un dels temes que més ressona quan parlem de Rodalies. Hi ha molta diferència d’opinions, segons la línia, per exemple entre la R2 o la R3.

Aquesta situació provoca que molts usuaris no puguin assegurar-se una bona combinació amb altres transports públics, com pot ser l’autobús, ja que els horaris no s’acaben de complementar.

Per resoldre aquestes problemàtiques s’ha aprovat, i ja està en marxa, el Pla de Rodalies 2020-2030. Aquí es contemplen actuacions per millorar el servei. Des de Renfe són conscients que s’han de millorar les infraestructures, però valoren positivament el servei actual.

Renfe també té com a prioritat que totes les estacions siguin accessibles. L’abril de 2017, de fet, es van licitar les obres de remodelació de les estacions de Mollet Santa Rosa i Mollet Sant Fost. Les de Santa Rosa es van acabar fa uns mesos i ja està totalment operativa. Pel que fa a l’estació de Mollet Sant Fost s’han hagut de tornar a licitar les obres i confien que a finals d’any ja hagin començat els treballs de remodelació.

 

Programa:

Visions: Rodalies

 

Altres reportatges:

Pla de Rodalies 2020-2030