Les altes temperatures i nits tòrrides seran persistents durant aquest estiu

Segons els meteoròlegs, aquesta situació es podria allargar durant bona part de l’estiu, ja que no s’esperen pluges, com a mínim, fins a mitjans d’agost. Tot plegat, fa pensar que ens esperen unes setmanes complicades.

Les altes temperatures de calor seran persistents durant aquests dies d’estiu. Per això Protecció Civil ha activat el pla Procicat per la remuntada de les temperatures tant de dia com de nit, pels pròxims dies. Aquest any, però es converteix en excepcional perquè les nits passaran a ser tòrrides, és a dir, amb molta calor i xafogor. 

Per afrontar aquesta calor es recomana sobretot beure molta aigua i no fer activitats durant les franges del migdia, que és quan la intensitat de calor és més forta. De fet, la majoria dels ciutadans segueixen aquestes recomanacions. 

A més, la situació s’ha agreujat pel risc d’incendis, sobretot a les zones de boscos per la manca de pluges. De fet, tant a la primavera com a la tardor tampoc s’han registrat pluges importants. El que significa que estem davant d’un estiu complicat on les onades de calor s’allarguen durant setmanes.

 

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail