S’estableixen horaris per poder accedir als horts urbans de Montmeló

El Pau es dirigeix a la seva parcel·la ubicada als horts urbans de cal Quico després de 10 dies sense anar-hi per les restriccions de la crisi sanitària de la Covid-19. Durant aquests temps la natura s’ha obert camí, i on abans hi havia hortalisses i fruites, ara hi conviuen flors com la camamilla, la rosella o els cards. La pluja dels últims dies ha ajudat a salvar molts dels productes de l’horta.

L’Ajuntament de Montmeló ha elaborat un calendari per regular l’entrada i sortida d’usuaris als horts municipals, on només s’accepta la presència de 3 hortelans per cada franja horària establerta. Cada usuari disposa d’una hora, dos cops a la setmana. Amb aquestes mesures es pretén assegurar l’autoabastiment d’aliments suficient.

A l’altra banda del municipi, als horts del Raiguer, les mesures de precaució són les mateixes. Els hortelans esperen el canvi de torn per entrar a plantar i recollir els seus productes durant l’hora de la que disposen. Per al Francisco, aquests 10 dies d’espera s’han fet llargs.

Per sort, la pluja li ha permès salvar patates, alls, cebes i pastanaga. Avui toca plantar albergínies i tomaqueres amb l’esperança de no tornar-se a separar tant temps del que per a molts és el seu passatemps durant el dia a dia.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail